DentoPlus - Tandartsen Groepspraktijk Oordegem - Contact Tel.: +3293665949 -

Altijd mee met de tijd

We blijven vanzelfsprekend investeren in nascholing om zo up-to-date te zijn en te blijven, elk in ons specifiek specialisatiegebied.

Onze accurate kennis in combinatie met het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde tandheelkundige apparatuur garanderen dat u steeds de best mogelijke zorg krijgt.

Preventieve tandheelkunde

Omdat voorkomen veel beter is dan genezen, pleiten we voor regelmatige controles. De frequentie van deze controles wordt individueel bepaald. Als u dit wenst, herinneren we u graag aan uw controle per brief, mail of sms.

Stel uw tandartsbezoek niet uit en contacteer ons voor een afspraak.

Conserverende tandheelkunde

Dit heeft als doel het behoud van tanden door het herstellen van defecten (gaatjes). Deze defecten kunnen best in een zo vroeg mogelijk stadium behandeld worden.

Parodontologie

De parodontoloog legt zich toe op het behandelen van ontsteking van het tandvlees en de steunweefsels rondom de tand. Na de genezing werkt hij mee aan het herstel van eventuele defecten in tandvlees en kaakbeen, veroorzaakt door de ontsteking.

Endodontie

De endodontoloog behandelt de tandzenuw. Wanneer de tand zover aangetast is dat het cariësproces de tandzenuw bereikt, moet de tand ontzenuwd worden. Na grondige desinfectie wordt het wortelkanaal gevuld. Aangezien dit heel precies moet gebeuren, werkt onze specialist hiervoor met een microscoop.

Implantologie

Wanneer u 1 of meerdere tanden mist, kunnen implantaten een oplossing zijn. Een implantaat is een kunstwortel (soort schroefje) die chirurgisch in het kaakbeen geplaatst wordt. De kunsttand(en) die er nadien op geplaatst worden, bieden u niet alleen het comfort van eigen tanden maar ogen ook heel natuurlijk.

Bleaching

Dankzij bleaching kunnen we uw tanden weer wat witter maken. De oorzaak en mate van verkleuring bepaalt welke behandelingsmethode voor u het meest geschikt is. We zorgen op die manier voor een maximaal resultaat in een optimale veiligheid voor uw gebit.

Orthodontie

De orthodontist houdt zich, omwille van functionele en/of esthetische redenen, bezig met het verplaatsen van de tanden in de mond. Dit kan met een uitneembare, een vaste beugel of clear aligners. De behandeling gebeurt meestal op jonge leeftijd maar kan ook nog bij volwassenen opgestart worden. In onze praktijk voeren we een aantal orthodontische behandelingen uit met clear aligners. Voor meer complexe en uitgebreidere behandelingen werken we samen met een aantal gespecialiseerde orthodontiepraktijken. Bekijk ook waarom orthodontie belangrijk is en hoe clear aligners werken in onze sectie nuttige info.

Cone Beam CT

De CBCT is een geavanceerd 3D radiografietoestel dat wordt gebruikt wanneer de conventionele 2D radiografische beelden niet volstaan. Een CBCT genereert heel gedetailleerde beelden en geeft ons veel meer informatie vergeleken met de klassieke RX opnames. Een Cone Beam CT is niet hetzelfde als een conventionele CT-scanner. Beide toestellen geven hoogwaardige 3D-beelden maar in tegenstelling tot de klassieke CT-scan is de stralingsdosis van een CBCT veel lager.

Het RX-toestel daait 360° rondom het hoofd van de patiënt terwijl verschillende afbeeldingen genomen worden vanuit verschillende hoeken. Deze worden gereconstrueerd tot een 3D-beeld. De opname duurt ongeveer 15 seconden.

Scanner voor digitale afdrukname

Tot op heden maken de meeste tandartsen gebruik van een afdruklepel en een afdrukpasta om afdrukken van het gebit te maken. Veel patiënten vinden dit onaangenaam (slechte smaak, kokhalzen, …). Wij maken hiervoor sinds kort gebruik van een digitale 3D scanner.

De voordelen bij het maken van een digitale afdruk:

  • Aangenamer: geen afdruklepel en geen afdrukmateriaal.
  • Heel nauwkeurig en precies > hoogwaardige restauraties.
  • Efficiënt en accuraat.

Hoe werkt het?

  1. De tandarts maakt een scan van het te behandelen gebied.
  2. De digitale gegevens worden verstuurd naar het tandtechnisch laboratorium. Hier wordt de restauratie verder digitaal ontworpen en vervaardigd.
  3. De restauratie wordt geplaatst door de tandarts.